A Dalvölgy a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg.

Dalvölgy, gálakoncert – június 3. - ActiCity

Június 3-án, 15:00 kezdettel a veszprémi ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központ szabadtéri színpadán több mint 60 kórus, több mint 1300 énekese gyűlik össze, hogy együtt ünnepelje a közönséggel a magyar kóruszenét. A kórusok délután 3 és este 8 óra között, egymást váltva a színpadon az egyházi zenétől a modern könnyűzenéig szólaltatnak meg régi és modern műveket 150-250 fős összkarokban, neves művészek irányításával. Az esemény során a résztvevők közösen fogják elénekelni Bárdos Lajos, Veszprémi jelhang c. művét, ami a rendezvénysorozat emblematikus dala is egyben.

A rendezvényre a belépés minden érdeklődő számára díjtalan, a közönség a kézbe kapott "Dalosfüzetben" közzétett kottákból együtt énekelhet a fellépőkkel.

A Dalvölgy, Veszprém 2023 - az éneklő Magyarország ünnepe Veszprém Város Vegyeskara rendezvénye, amely a Kárpát-medencei magyar és hazai kórusoknak teremt egyedülálló találkozási lehetőséget, kiegészítve karnagyi kurzussal, kortárs művek ősbemutatójával. A nyilvános koncertek mellett az országos érdekvédelmi szervezetek bevonásával szervezett műhelymunkák lehetőséget biztosítanak a szakmai párbeszédre, a közösségi kapcsolatok elmélyítésére is. A központi veszprémi események mellett a Nemzeti Összetartozás Napján, az EKF régió településein felhangzó koncertek a művészeti élményen túl a nemzeti identitást is reprezentálva különleges élményt jelentenek résztvevőnek és közönségnek egyaránt. 

Az 150-250 fős összkarok 9 szakmai műhelyben, a klasszikusoktól a jazzen át a világ- és modern könnyűzenéig szólaltatják meg egymást váltva a színpadon a régi és a modern kóruszene legjavát...


8200 Veszprém, Brusznyai u. 2. • (+36) 88 889 180 • info@vvve.hu