A Dalvölgy a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg.

Seniorok – A kor nem számít

A kóruscsalád legfiatalabb tagja, a Seniorok (korábban: Zene-Vitamin), 2019-ben született, ám tagjai hosszú évtizedeken át kötődtek Veszprém Város Vegyeskarához, kóruséletéhez. Ők a „régóta fiatalok”, akik egész életükben töltekeztek a muzsika pótolhatatlan vitaminjával, de hangjuk, állóképességük így 65 fölött már nem a régi… Őket nem terheljük heti két próbával, nekik esetleg már nyűg a sok utazás, viszont nagyon szeretnek énekelni - és szeretik egymást.

Farsang-Törös Krisztina irányítja az oldott hangulatú együttléteket – népdalokkal, kánonokkal, kisebb hangterjedelmet igénylő egyneműkari művekkel. 2003 óta tanít, Veszprém megye több, mint 10 iskolájában dolgozott. 25 éve kántori szolgálatot lát el.

Farsang-Törös Krisztina az ELTE Bölcsészettudományi karán szerezte első diplomáját ének-zene, karvezetés szakon, tanára Erdős Ákos kezei alatt.

Jelenleg Paloznakon közművelődési szakemberként tevékenykedik, mellette tanít az Alsóörsi Református Iskolában.

2020-tól a győri Széchenyi István Egyetem Kulturális mediáció mesterképzésén vett részt, 2022-ban diplomázott ezen a szakon.

A kóruséneklés élete meghatározó része. 11 éves kora óta énekel kórusban, tagja volt többek között a Győri Leánykarnak, Veszprémben a Dowland Kamarakórusnak, alapítótagja volt 2002-ben a Gizella Nőikarnak és 2013 óta Veszprém Város Vegyes Karának tagja, később szoprán szólamvezetője lett. 2020-ban indult el Veszprém Város Vegyes Karának Senior kórusa, ahol karnagyi feladatot lát el. A Seniorok egyre több taggal próbálnak szerdánként, mindenki "régi" énekes, életükben fontos szerepet tölt be az együtt éneklés.

Jelenleg 15 főt számlál ez az énekkar, és továbbra is várjuk az énekelni szerető örök fiatalokat!

"Mélyebb zenei műveltség mindig csak ott fejlődött, ahol ének volt az alapja. ...Az emberi hang, a mindenkinek hozzáférhető, ingyenes és mégis legszebb hangszer lehet csak általános, sokakra kiterjedő zenekultúra termő talaja."

(Kodály Zoltán)


Náluk semmi nem kötelező, a zenével való töltődés a cél. Mert aki egyszer rákapott az együtténeklés ízére, az igényli a Z-Vitamint. A kor nem számít…!

Szeretettel várjuk az ének- és társaságkedvelő dalostársakat szerdánként 18.45-20.30 között a Hangvillában.


Érdeklődjön  Farsang-Törös Krisztinánál a +36 70 274 53 98-as telefonszámon.

8200 Veszprém, Brusznyai u. 2. • (+36) 88 889 180 • info@vvve.hu