A Dalvölgy a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg.

7. műhely: „Lépnél egyet előre, lépnék egyet hátra” - Petőfi 200

7. műhely: „Lépnél egyet előre, lépnék egyet hátra” - Petőfi 200

Vegyeskarok magyar költők verseire... Kecskés D. Balázs zeneszerző, Kocsis–Holper Zoltán karnagy

Bemutató: Kecskés D. Balázs – Petőfi Sándor: Te a tavaszt szereted…

Karnagy: Kocsis–Holper Zoltán

Hangszeres kíséret: zongora és kamarazenei együttes


Összkari repertoár:

Tóth Árpád – Koncsol László: Az ezeréves tölgy                            

Farkas Ferenc – Weöres Sándor: Rózsamadrigál

Csemiczky Miklós – Kriza János: Víg óráim

Daróci Bárdos Tamás – Lackfi János: Malomnóta 


Résztvevő kórusok:

Alba Regia Vegyeskar – Székesfehérvár – Kneifel Imre

Budapesti Lantos Kórus – Gerenday Ágnes, Szarka Tamás

ELTE Savaria Egyetemi Kórus – Szombathely – Horváthné Dr. Csomó Orsolya

Esterházy Énekegyüttes – Tata – Schmidt Mónika

Galántai Kodály Zoltán Daloskör – Józsa Mónika

Musica Ludens Kamarakórus – Érd – Balás Péter



Kecskés D. Balázs zeneszerző

Kecskés D. Balázs alkotásai a hallgatóság képzeletét egy olyan zenei térbe hívják, ahol megtapasztalhatják a legkülönfélébb világok összeütközését. Szent Ágoston és Friedrich Nietzsche, Franz Schubert és Katy Perry, J. S. Bach és Meredith Monk egyaránt inspirálják. Komm című oratóriumát „egyfajta profán vallásosság lengi be (...), és ebből a hallgató egy valódi szakralitás élménybe tud eljutni.” (Bartók Rádió, Új Zenei Újság). A Holland Filharmonikus Zenekar felkérésére írt Blue című zenekari darabját Madaras Gergely vezényelte 2022-ben, az amszterdami Concertgebouw-ban. 

Műveit olyan együttesek mutatták be, mint a Helsinki Chamber Choir, a NeoQuartet, az észt Collegium Musicale Kamarakórus, az amerikai Garth Newel Piano Quartet, a Magyar Rádió Énekkara és Zenekara, és a Budapesti Vonósok. Kecskés D. Balázs alkotásait Düsseldorfban, Rigában, Londonban, Tbilisiben, valamint a virginiai Hot Springsben is műsorra tűzték.

Munkásságát 2020-ban Junior Prima Díjjal, valamint Junior Artisjus Díjjal ismerték el. A Zeneakadémia zeneszerzés tanszékének oktatójaként barokk és bécsi klasszikus kompozíciós technikákat és kortárszenei elemzést tanít. 


Kocsis–Holper Zoltán karnagy

KOCSIS-HOLPER ZOLTÁN Artisjus- és KÓTA-díjas karnagy, szólóénekes és zenetanár, a Kodály Kórus Debrecen vezetőkarnagya, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének (KÓTA) elnöke, a soproni Kórus Spontánusz alapító karnagya. 2019 óta a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusának magyarországi társkarnagya. 2016-2020 között a Nemzeti Énekkar vezetőkarnagy-helyettese volt, valamint számos amatőr együttes művészeti vezetését látta el az elmúlt közel két évtizedben.

2009-ben diplomázott a Zeneakadémián ének-zenetanár, karvezetés szakon, valamint 2015-ben a győri Széchenyi István Egyetemen magánénektanár végzettséget is szerzett. Dolgozott és koncertezett már a Magyar Rádió Énekkarával, a Nemzeti Énekkarral, a Nagyváradi Állami Filharmónia Énekkarával, a Budafoki Dohnányi Zenekarral, a Capella Savariával, valamint a 6. Eric Ericson Mesterkurzuson a Holland Rádió Énekkarával és a Holland Kamarakórussal. Tanított karvezetést a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolájában, és nyolc évig a soproni Horváth József AMI tanára – 2 évig igazgatóhelyettese – volt.

2015-ben Torinóban, a Fiatal Karvezetők 8. Nemzetközi Versenyén II. helyezést, és az olasz kórusművek legjobb előadásáért járó különdíjat nyert.

Kiemelkedő szakmai munkásságát 2018 decemberében Artisjus-díjjal, 2019 januárjában pedig KÓTA-díjjal ismerték el. 

 

8200 Veszprém, Brusznyai u. 2. • (+36) 88 889 180 • info@vvve.hu