A Dalvölgy a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg.

Táborozott a Vokál

Idén is megtartotta ifjúsági kórusunk a Vokál szokásos évi edzőtáborát. Egy napot töltött elnökségi tagunk Márti a csapattal.

Ebben az évben is nagy érdeklődés mellett zajlott Veszprém Város Vegyeskara ifjúsági kórusának, a Vokálnak a táborozása Felsőörsön, a Snétberger Zenei Tehetség Központban. A program szervezője és vezetője Erdélyi Ágnes karnagy volt, aki nagy elismerésben részesült 2023. augusztus 18-án. A Magyar Ezüst Érdemkeresztet vette át Budapesten.

A díj átvételének időpontjában éppen a táborban tartózkodott, ezért kicsit bonyolult lett az utazás megszervezése. Erre az időre Erdélyi Ági lánya, Golarits Flóra karvezető vette át a Vokál kórus próbáját, melyet nagyon ügyesen, kedvesen vezetett. Nagy szeretettel fejezzük ki köszönetünket Neki!

Délután megható percek következtek, amikor a Vokál Flóra irányítása mellett énekelt köszöntőt Erdélyi Ági néninek. Az ifjúsági kórus tagjai meghatottan, büszkeséggel a szívükben énekeltek. Mindenki érezte, hogy különleges pillanatoknak a részesei. S ez így volt egész nap. Sokat gondoltak Ági nénire, s lelkesen, szép, odafigyelő énekkel figyelték, követték Flórát.

Különleges, felejthetetlen nap volt mindenki számára.

Szívből gratulálunk, büszkék vagyunk, nagy örömmel énekelnek a fiatalok és éneklünkmindannyian a kórusban – s ez így lesz továbbra is.

Szerző: Halmayné Badacsonyi Márta

8200 Veszprém, Brusznyai u. 2. • (+36) 88 889 180 • info@vvve.hu