A Dalvölgy a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg.

Élménybeszámoló

Gondolatok az Andok Mise koncert után

Veszprém Város Vegyeskarának “újonc” tagjaként második alkalommal énekelhettem a kórussal nagy közönség előtt! Az énektársak rendkívül nyitottak, érdeklődőek, segítőkészek, kedvesek, amiért nagyon hálás vagyok! Ami még áthatja a kórust az a humor, jókedv és Erdélyi Ágnes karnagyasszonyunk rendkívüli személyisége! Mondhatom, hogy Ő a Lelke a csapatnak! Hatalmas szaktudással, ugyanakkor rendkívüli  szeretettel, kifogyhatatlan erővel, dinamizmussal, örömmel rendelkezik! Már a legelső alkalommal azt éreztem, hogy: „Helyemen vagyok!”. Egy belső meggyőződésként olyan boldogság járta át a szívem, valamint hála az Úrnak, hogy itt lehetek! Ez az érzés, azóta is töretlen! Újként igen sok új darab megtanulása vár rám, de örömmel és kíváncsian várom őket! A műveket sokat gyakoroltuk, többször volt szólampróbánk és külön hangképzési lehetőség is, így sikerült elsajátítani azokat! Új tagokként is teljes magabiztossággal állhattunk fel a kórussal.

A legutóbbi fellépésünk 2024.05.05-én, vasárnap volt a veszprémi Hangvillában, ahol Mauricio Vicencio Altiplano: Misa Andina- Andok mise című dicsőítés gyűjteményét énekeltük el a Los Gringos Zenekarral. Az Úr dicsőítése különösen közel áll a szívemhez megtérésem és újjászületésem óta. Dicsőítő zenekarban szeretnék majd énekelni. Ez a koncert különleges hangzásvilággal elevenítette meg Isten imádatát számomra! A Zsoltárok 66:2-ben azt olvashatjuk a Bibliában, hogy: „Zengjétek dicső nevét, dicsérjétek dicsőségét!” Azt gondolom, ez történt vasárnap a színpadon! Felemelő érzés volt az énektársaimmal és a zenekarral magasztalni Atyánkat! Vastapssal díjazta a közönség, amely nagyon jól esett! Tetszett a fellépő ruhánk letisztultsága, a vidám, színes kendők és Erdélyi Ágnes gringos-os mellénye! Gospel kórusra emlékeztetett így a csapat!

Aki vágyik egy befogadó, segítőkész, zeneszerető, jó humorú közösség tagja lenni és akad hétfőn és csütörtökön 2-2 órája a próbákra, az ne habozzon csatlakozni hozzánk! Tenorok előnyben! 

Örömteli várakozással nézek elébe az elkövetkezendő fellépéseinknek és bízom benne, hogy sok hasonló fantasztikus élményben lesz részünk az Énektársaimmal, Erdélyi Ágnes Karnagyasszonnyal és mindazokkal, akik hallani fognak bennünket!

Pákozdi Zsuzsanna

8200 Veszprém, Brusznyai u. 2. • (+36) 88 889 180 • info@vvve.hu