A Dalvölgy a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg.

Karnagyunk

Karnagyunk

Szülővárosában Nyíregyházán a Kodály iskolában kapta első és meghatározó zenei élményeit.

ERDÉLYI ÁGNES

 

Szülővárosában Nyíregyházán a Kodály iskolában kapta első és meghatározó zenei élményeit, zongorista növendékként a debreceni Kodály Konzervatóriumban érettségizett. A Zeneakadémián 1986-ban középiskolai ének-tanár, zeneelmélet tanár és karvezető diplomát szerzett.

1989-ben nyerte meg Veszprém Város Vegyeskara karnagyi pályázatát, azóta él és dolgozik Veszprémben. A kórus művészeti vezetése mellett főállású tanára a Csermák Antal Zeneiskolának, szolfézst tanít, énekkart vezet, „Tehetséggondozó, tehetségfejlesztő” szakvizsgával rendelkező pedagógus. Aktív szerepet tölt be a város zenei életében: hangversenyek, előadások, közös programok a fiatalokkal, más együttesekkel - mind napi munkája részét képezik.

Munkatársa a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (Kóta) művészeti bizottságának, a Galántai Kodály Napok zsűrijének több mint két évtizede a munkatársa. Művészeti és pedagógiai munkáját többek között „Artisjus” díjjal, Kóta-díjjal és Veszprém városának legmagasabb művészeti elismerésével a „Gizella” díjjal ismerték el. 

 

8200 Veszprém, Brusznyai u. 2. • (+36) 88 889 180 • info@vvve.hu